Kulinaria Przystawki

Śledź w occie na biało

Śledź w occie na biało to przystawka bardzo lubiana przez moją rodzinę szczególnie męską część, ale paniusie też to lubią. Mało składników, szybki i bardzo smaczny. Wiadomo co jest w zestawie – to dla mnie cenne w tego typu daniach.

Jest to fajna alternatywa w stosunku do gotowych śledzi w sosie, które mają na etykiecie mnóstwo chemicznych konserwantów. Niestety koniecznych jak potrzeba to przechować przez kilka tygodni lub miesięcy.

Ten śledź w occie na biało jest tani, zupełnie nieproporcjonalnie do gotowych zestawów.  Dla mnie ogromne korzyści są dzięki prostocie wykonania i małej ilości składników.

Nie w każdym sklepie są do kupienia takie „nieobrobione” filety w occie, ale na pewno są do zdobycia. Sklepy przechowują je w dużych pojemnikach i sprzedają je na wagę.

Polecam w karnawale szczególnie!

Wydruk przepisu
Śledź w occie na biało
www.zapraszamdostolu.pl
Kuchnia polska
Keyword Przystawki
Czas przygotowania 20 min
Czas oczekiwania 1 godz
Porcje
osoby
Kuchnia polska
Keyword Przystawki
Czas przygotowania 20 min
Czas oczekiwania 1 godz
Porcje
osoby
Sposób przygotowania
  1. Obrać filety z szarej skóry. Ta skóra bardzo łatwo odchodzi
  2. Pokroić śledzia na małe kawałki (takie jak lubisz)
  3. Pokroić cebulę i ogórki w kostkę
  4. Wymieszać śmietanę, jogurt i majonez
  5. Dodać sos do pokrojonego śledzia i warzyw
  6. Wszystko wymieszać i odstawić choć na 1 godz. do lodówki

Brak komentarzy

Zostaw komentarz