Dieta wg. św.Hildegardy

Wino pietruszkowe

Wydruk przepisu
Przepis na wino pietruszkowe
Przepis na naturalne lekarstwo nasercowe według zaleceń św.Hildegardy
Kuchnia św. Hildegardy
Czas przygotowania 20min
Czas gotowania 10min
Czas oczekiwania 2 godz
Porcje
60 ml
Składniki
Kuchnia św. Hildegardy
Czas przygotowania 20min
Czas gotowania 10min
Czas oczekiwania 2 godz
Porcje
60 ml
Składniki
Sposób przygotowania
Gotowanie
  1. Natkę pietruszki i wino wlać do Thermomix . Gotować 11 min/100oC/poz.mieszanie/
  2. Do gotującego się wina dodać miód i 2 łyżki octu winnego Gotować kolejne 5 min/100oC/poz.mieszanie/
  3. Przecedzić i przelać do wyparzonej butelki
Sposób użycia
  1. Pić 3 razy dziennie po ok.60ml
Pozostałe informacje

Zgodnie z wskazaniami św.Hildegardy wino pietruszkowe poleca się na wzmocnienie serca. Poprawia także ogólną kondycję organizmu i samopoczucie – zwłaszcza osób starszych. Wino pietruszkowe również poprawia krążenie krwi i redukuje niekorzystne działanie stresu.

Więcej informacji o tym lekarstwie przeczytasz TU

Więcej informacji o diecie św. Hildegardy przeczytasz TU

Przepis na przepisownia.pl TU LINK

 

Brak komentarzy

Zostaw komentarz