Czas przygotowania | 20min |
Czas gotowania | 10min |
Czas oczekiwania | 2 godz |
Porcje |
60 ml
|
Składniki
- 750 ml wino czerwone wytrawne
- 60-110 g miodu diabetycy max 60 g
- 8 gałązek natki pietruszki z łodyżkami
- 2 łyżki octu winnego
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
Gotowanie
- Natkę pietruszki i wino wlać do Thermomix . Gotować 11 min/100oC/poz.mieszanie/
- Do gotującego się wina dodać miód i 2 łyżki octu winnego Gotować kolejne 5 min/100oC/poz.mieszanie/
- Przecedzić i przelać do wyparzonej butelki
Sposób użycia
- Pić 3 razy dziennie po ok.60ml
Pozostałe informacje
Zgodnie z wskazaniami św.Hildegardy wino pietruszkowe poleca się na wzmocnienie serca. Poprawia także ogólną kondycję organizmu i samopoczucie – zwłaszcza osób starszych. Wino pietruszkowe również poprawia krążenie krwi i redukuje niekorzystne działanie stresu.
Więcej informacji o tym lekarstwie przeczytasz TU
Więcej informacji o diecie św. Hildegardy przeczytasz TU
Przepis na przepisownia.pl TU LINK
Brak komentarzy