Przepis na naturalne lekarstwo nasercowe według zaleceń św.Hildegardy…
Archives
Serek owocowy typu Danio
Dodano 7 października 2020Serek typu Danio w wersji owocowej to zdrowa przekąska z prostym składem banalny w wykonaniu z Thermomix. Polecam ten serek także w wersji wytrawnej np. z ziołami. Na moim kanale Youtube możesz obejrzeć wykonanie tego serka Wydruk przepisu Serek owocowy typu Danio Zdrowy deser dla dzieci, bez zbędnych dodatków serek typu Danio. Czas oczekiwania 5 min Porcje Składniki 1 garść malin mrożonych lub świeżych2 łyżki miodu lub erytrytol, lub ksylitol1 banan dojrzały będzie bardziej słodko250 g sera twarogowego np. ze Strzałkowa Czas oczekiwania 5 min Porcje Składniki 1 garść malin mrożonych lub świeżych2 łyżki miodu lub erytrytol, lub ksylitol1 banan dojrzały będzie bardziej słodko250 g sera twarogowego np. ze Strzałkowa Sposób przygotowania Zmiksować maliny z bananem i miodem 5-10 sekund…
Bajaderka z cieciorki
Dodano 27 lutego 2020Bajaderka z cieciorki w formie małych kulek to moja propozycja tzw. zdrowego deseru. Bez glutenu i bez cukru same zdrowe składniki z gotowaną cieciorką na czele. Zrobiłyśmy z moją córeczką takie bajaderki w kolorowych osłonach papierowych jako poczęstunek dla koleżanek i kolegów z okazji jej 7 urodzin. Miałyśmy przy tym chwilę dla siebie i niezłą zabawę w lepienie i ozdabianie kulek 🙂 Do środka kulki włożyłyśmy wiśnię z syropu- oczywiście bez pestki. W grupie Amelki są dzieci , które uczulone są kakao, dlatego mamy również wersję bez tego składnika: Dlaczego z cieciorki? Bo cieciorka dobra jest! Cieciorka (ciecierzyca) jest to odmiana grochu o dużych wartościach: 👉 bogata w białko roślinne 👉pełna witamin i minerałów 👉zawiera cenny błonnik 👉ma niski indeks…
Bezglutenowy chleb na drożdżach
Dodano 9 listopada 2019Bezglutenowy chleb na drożdżach to u mnie kompletna nowość. Moja rodzina nie ma potrzeby wyłączania z diety glutenu, ale wielokrotnie spotykam się z taką potrzebą w mojej pracy przedstawiciela handlowego Thermomix-Vorwerk. Postanowiłam przygotować gotowy sprawdzony przepis na chleb bezglutenowy. Poczytałam różne przepisy, zgłębiłam wiedzę o mąkach bezglutenowych, zakupiłam produkty i zaczęłam próbować 🙂 Zapisywałam sobie wrzucane składniki do Thermomix i patrzyłam na konsystencję ciasta – muszę szczerze stwierdzić, że musiałam tak robić wielokrotnie, aż „na oko” zaakceptowałam konsystencję ciasta bezglutenowego. Po upieczeniu tego chleba byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jego wyglądem, smakiem i konsystencją. Wypróbowałam mój chleb „w terenie” prosząc koleżankę, która z powodu celiakii jada bardzo rygorystycznie. Mam zamiar jeszcze powtórzyć pieczenie, ale już dzielę się przepisem, ponieważ zasypaliście mnie…