Śledź w occie na biało
www.zapraszamdostolu.pl
Kuchnia
polska
Keyword
Przystawki
Porcje
Czas przygotowania
3-4
osoby
20
min
Czas oczekiwania
1
godz
Porcje
Czas przygotowania
3-4
osoby
20
min
Czas oczekiwania
1
godz
Składniki
2
szt
podwójny filet śledziowy w occie
1
szt
cebula
5
szt
ogórków konserwych
100
g
gęstej śmietany
200
g
jogurtu greckiego
2
łyżki
majonezu
Sposób przygotowania
Obrać filety z szarej skóry. Ta skóra bardzo łatwo odchodzi
Pokroić śledzia na małe kawałki (takie jak lubisz)
Pokroić cebulę i ogórki w kostkę
Wymieszać śmietanę, jogurt i majonez
Dodać sos do pokrojonego śledzia i warzyw
Wszystko wymieszać i odstawić choć na 1 godz. do lodówki