Syrop cytrynowo-imbirowy
to koncentrat soku cytrynowego świeżego imbiru i cukru. Uważam że wystarczy 1 łyżeczka do herbaty tego syropu, aby zadziałało rozgrzewająco.
Robi się go szybko i jest przepysznym dodatkiem do herbaty – oczywiście z mnóstwem zalet!
Czas przygotowania | 8 |
Czas gotowania | 15 |
Porcje |
|
Składniki
- 70 g świeżego imbiru
- 150 g soku z cytryny
- 500 g cukru
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
- obrany imbir pokroić na małe kawałki
- imbir zmiksować przez 30s /poz.10
- dodać sok z cytryn
- dodać cukier
- gotować przez 15min/100°C/poz.1
- Przecedzić i rozlać do butelek
Pozostałe informacje
Do szklanki herbaty dodawać 1 łyżeczkę syropu
Brak komentarzy