Pstrąg wędzony w sosie kaparowym z tagliatelle
zapraszamdostolu.pl
Porcje
2osoby
Porcje
2osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 10 s/obr. 10. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego dodać czosnek i cebulę, posiekać 2 s/obr. 5
  3. Dodać paprykę w kawałkach, posiekać 3 s/obr. 5
  4. Dodać 20g oliwy
  5. Poddusić wszystkie składniki 2 min/120°C/obr. 1
  6. Makaron tagliatelle ugotować w oddzielnym garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu (użyj dobrego makaronu)
  7. Dodać śmietanę podduszać 4 min/temp Varoma/obr. 1 wsteczne
  8. Dodać kapary i nadal podduszać sos 3 min/temp Varoma/obr. 1 wsteczne
  9. Dodać pieprz do smaku
  10. Ugotowany makaron odcedzić i włożyć do dużej miski -posypać go startym parmezanem i delikatnie wymieszać
  11. Dodać do miski z makaronem oczyszczonego z ości i rozdrobnionego pstrąga oraz przygotowany w TM sos kaparowy – wszystko delikatnie wymieszać przy pomocy 2 łyżek
  12. Nałożyć tagliatelle z sosem na talerze – przyozdobić każdą porcję np.jabłuszkami kaparowymi, kawałkami papryki i natką pietruszki